Katedra Prewencji Weterynaryjnej i Higieny Pasz

Technologie w produkcji zwierzęcej

Technologie w produkcji zwierzęcej

Status przedmiotu: obowiązkowy; Kierunek: Weterynaria; Studia: stacjonarne; Poziom studiów: I ; II stopnia; rok/semestr: II/ 1; Rodzaj zajęć: wykłady i ćwiczenia; Liczba godzin w semestrze/tygodniu: wykłady: 15/2 ćwiczenia: 15/1; Metody dydaktyczne: wykłady: wykład – prezentacje multymedialne ćwiczenia: ćwiczenia laboratoryjne, produkcyjne seminarium; Forma/warunki zaliczenia: zaliczenie koncowe na podstawie zaliczeń cząstkowych; Język wykładowy: polski; Przedmioty wprowadzające: Chów i hodowla zwierząt; Wymagania wstępne: Znajomość gatunkow i ras zwierząt gospodarskicj oraz zasad chowu i hodowli; Osoby odpowiedzialne za realizację przedmiotu: dr hab. Łukasz Zielonka prof. UWM e-mail: lukaszz@uwm.edu.pl; prof. dr hab. Andrzej Koncicki e-mail: koncicki@uwm.edu.pl,. dr hab.Wojciech Barański prof. UWM e-mail: wojbar@uwm.edu.pl.

 

 

Pobierz szczegółowy plan

Materiały dydaktyczne: