W ramach realizacji projektu pt. „Opracowanie strategii wykorzystania alternatywnych źródeł białka w żywieniu zwierząt umożliwiającej rozwój jego produkcji na terytorium RP” finansowanego przez NCBiR w ramach programu GOSPOSTRATEG 1, "OWADY" realizowanego w terminie 01.11.2018 – 31.10.2021
Numer umowy o dofinansowanie projektu: GOSPOSTRATEG1/385141/16/NCBR/2018
Wydano nastepujące publikacje:
1. "Strategia wykorzystania alternatywnych źródeł białka w żywieniu zwierzat oraz możliwości rozwoju jego produkcji na terytorium Rzeczpospolitej Polski"
Opracowanie pod redakcją Tadeusz Bakuła, Remigiusz Gałęcki
2.. Wytyczne dobrej praktyki higienicznej w produkcji owadów dla celów paszowych i spożywczych
Monografia autorstwa: Krzysztof Kwiatek, Tadeusz Bakuła, Zbigniew Sieradzki, Zbigniew Osiński, Ewelina Kowalczyk
3. Wdrożenie zasad i systemu HACCP w produkcji przetworzonego białka owadziego
Monografia autorstwa: Krzysztof Kwiatek, Zbigniew Osiński, Zbigniew Sieradzki, Ewelina Patyra, Tadeusz Bakuła
5. Czarna mucha – nowe zwierzę gospodarskie.
Autorstwa: Ismena Kordylewska, Remigiusz Gałęcki,
6. Mącznik młynarek – hodowla w kilku krokach.
Autorstwa: Remigiusz Gałęcki,
Copyright © 2011 Wydział Medycyny Weterynaryjnej
Projekt i wykonanie: dot360.pl
Nie jesteś zalogowany. Zaloguj się lub dodaj komentarz bez logowania: