14-17 maja 2014 w Ede w Holandii odbyła się międzynarodowa konferencja pt. „Owady - nakarmić świat” zorganizowana przez FAO (Organizację Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa) przy współudziale centrum badań naukowych (WARA) i Laboratorium Entomologii Uniwersytetu w Wageningen w Holandii.
Nie jesteś zalogowany. Zaloguj się lub dodaj komentarz bez logowania:
Copyright © 2011 Wydział Medycyny Weterynaryjnej
Projekt i wykonanie: dot360.pl
Komentarze (2)
Gratuluję artykułu. Ze zjadaniem owadów i traktowaniem ich jako poszukiwany przysmak miałem już do czynienia w trakcie pobytu w Meksyku. Tam zjada się dość duże pluskwiaki - humile, które można kupić w dużych ilościach w postaci żywych owadów, pakowanych w polietylenowe woreczki. Tubylcy zjadają je garściami bezpośrednio z woreczków, albo też dodają rozgniecione np. do sałatek. Pozdrawiam Edward Skotnicki
Bardzo fajny artykuł.